Blogg

Tillbaka, nu som Lars

Nu har en lång sommar passerat och lämnat mig med bitterljuva minnen och längtan tillbaka till cykelturer, timmar med bra böcker i skuggan, hunden som jag får bo med på somrarna och som jag saknar resten av året så att det gör ont i kroppen, mamman och pappan som jag också får bo med på somrarna och saknar mest hela tiden annars, solvarm hud, kallt vatten att dyka ner i och ett sommarmjukt sinne… Sommaren… jag trivs i den och jag saknar den redan.

Men jag startade hösten med dunder och brak genom att gå en clownkurs för Josefine Andersson från 1,2,3 Schtunk.   Hon är en helt fantastisk pedagog och kursen var en  kickstart på sista året som masterstudent i musikdramatik på Högskolan för scen och musik.

Det är höst och jag är tillbaka, nu som Lars.

Lars och Stena i balkongscenen från Romeo och Julia. Foto. Jessica Gustafsson.

 

Publicerad 19/09-2013 av Ida Olsson.
blogg, studier, teater|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Hundra föreställningar senare!!

Idag avslutade vi vår Boyeturné på  världsboksdagen på Lerums bibliotek och det var fullt till sista raden och till och med stående publik. Härligt att få avsluta bland böckerna som är Karins livsverk.

 

Jag har världens finaste mamma och pappa som bor alldeles för långt borta för en kram, men som skickade blommor till oss på vårt sista gig för att fira oss: TACK!

Blomsterprakt  och prickar!

 

Tack älskade mamman och pappan!

Fler att tacka för en fin vårturné:

Tack vår käre producent Göran Berg på Kultur i Väst!

Tack alla människor som vi fått träffa. Ni som hjälpt oss bära högtalare, letat fram små passande bord och kokat kaffe, brett smörgåsar och hållit mig och Simon mätta och glada. Vi är som snällast och roligast att umgås när vi är mätta och vi är som bästa på scenen när ni har tagit hand om oss så väl som ni gjort.

Tack all vår publik. Vi har räknat ut att ni är fler är 2000 personer som tagit er ut kalla vårkvällar för att se  Ja visst gör det ont. Utan Er vore vår föreställning ingenting. Och alla era fina ord, alla varma kramar  och fina möten bär jag med mig som de finaste minnena av den här turnén.

Nu har vi sedan premiären på  Ja visst gör det ont i Alingsås 2011 spelat över 100 spelningar: Hipp hurra för det!!

 

 

 

 

 

Publicerad 23/04-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Ruskvärder ute men varmt och välkomnande inne i Dals-Ed

Igår betedde sig vädret som en riktigt dålig höstdag med risigt och ruskigt väder. Regnet piskade mot taket i missionskyrkan i Dals-Ed där vi spelade. Men det förfärliga vädret till trots så åkte vi därifrån med värme och  bubblande skratt  i kroppen och bilen full av vackra blommor och spännande böcker  som vi fick från vår arrangör. Tack!

Vitsippor från Ulricehamn och Ranunkler från Dals-Ed bor hemma hos mig nu.

En av de bästa sakerna med att åka runt såhär är verkligen att vi träffar så många fina människor som vi aldrig skulle ha mött om inte Karin Boye och musiken förde oss samman. Och igår kände både Simon och jag att det var lite som att komma hem.

Fina möten!

 

 

Publicerad 19/04-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Drottningvinkar och far sedan vidare mot Tidaholm, Ulricehamn, Ed och Hindås

Jag hade hoppats på vitsippor den här delen av turnén men det verkar jag få leta länge efter…. Våren kom hit nu. NU! Sluta göm dig, jag behöver dig! Tur att jag har turnén att glädja mig åt och ett knasigt filmprojekt i skolan med bästa lilla teamet bestående av Gunilla Röör och en filmaren Sara Svärdsen. Annars skulle jag bli arg på riktigt. Riktigt riktigt arg på att jag inte ens har sett en liten tussilago längs vägkanten.

 

Folkets hus i Ulricehamn 10/4-2013

Se så fint jag kan vinka!  Nästan precis som drottningen…. eller hur?!  Vi var på det vackra Folkets Hus i Ulricehamn och spelade i deras fina teater förra vecka för skolungdomar. Den här veckan kommer vi tillbaka och spelar en offentlig föreställning.

Ses vi i Tidaholm, Ulricehamn, Ed eller Hindås i veckan? Hoppas det! Ni är varmt välkomna.

 

 

Publicerad 14/04-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Slutsålt och vårfnissigt i Lidköping!

Lidköping: Vilken vacker stad!

Vi spelade på det alldeles splitternya biblioteket. Det är så kul för idag fick jag en improvisationsuppgift där jag snabbt skulle svara på frågan: ”Vilken färg är du och varför”. Jag svarade:” Jag är grönt. Jag är något som växer”. Och sen välkomnade Lidköpingsbiblioteket oss med en helt grön interiör. Jag har aldrig varit på en så grön plats i hela mitt liv. Det gillade jag! Jag är ju grönt nämligen!

Härlig Boyefika efter giget!

Det var skratt och feeling i fikarummet efter föreställningen. Vilken härlig vårfnissig nypremiär på turnédel 2.
Och va roligt att så många av er ville komma och se vår föreställning idag: tack!

 

 

Publicerad 08/04-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Påsklov och tid att gro

Foto Markus Liljedahl.
Herrljunga mars 2013

När jag är ute så här på turné, åker flera hundra mil på för mig ganska okända vägar så får jag verkligen se helt nya saker och träffa människor av alla de slag.  En ”vanlig” vecka i livet träffar jag ungefär samma människor och ser samma saker. Det är samma kassörer på samma ICA-butiker, damen med hunden som jag pratar med varje dag, personalen på gymet, min sambo och de jag arbetar och studerar tillsammans med, jag cyklar på samma cykelvägar och promenerar på samma promenadstråk.

Men en turnévecka är allt nytt. Alla platser, alla möten, alla  lokaler. Det är nya dofter, nya intryck, nya tankar. Det rör på sig. Hjärnan blir  hyperstimulerad. Tankar hopar sig. Jag fylls av idéer. Det är som att själen bryts  upp  som gammal torr mark med jordfräs och fylls  på med ny fyllig uppluckrad  jord med nya näringsämnen och massor av växtkraft: Bort med vardagen in med massa nytt. Brutalt,  bestämt och utan återvändo. Nu händer det nya saker.

Nu är det tid för att låta något nytt börja gro på den nya upprivna, till brädden påfyllda, marken som är jag. Då behöver jag stillhet, tystnad och plats att smälta allt jag varit med om för att få möjlighet att se vad allt det nya sätter för varaktiga skott i mig. Så nu drar jag mig tillbaka för ett påsklov och låter kropp och själ vila och börja gro och sätta nya skott.

Nästa turnésväng börjar den 8 april i Lidköping.

Tills dess:  Ta hand om er, ha en fin påsk och från hjärtat ett varmt tack för att ni kommit till våra konserter och delat Karin Boyes dikter och livshistoria med oss.

Publicerad 22/03-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

En turnébild säger mer än tusen ord

… så här kommer några bilder från veckan som gått. Idag startar sista turnéveckan innan påsk med att vi åker till Henån och spelar.

 

Simon sköter kontoret.

En promenad på bryggan i Smögen

Jag trivs bäst i öppna landskap nära havet vill jag bo. Fast på Smögenbryggan trivs jag bäst när jag är den enda turisten inom synhåll. Lugn och ro. Det gillar jag.

Solsken i blick på vintertrött turnéräv.

Långt lunchmys på Telegrafen i Grebbestad. Ida&Simon gillar!!

Extrafin scenografi i Mellerud där vi lånade en vacker matta till vårt Boye-scenrum.

Mellerudsfeeling

Tack för idag Lysekil.

Publicerad 18/03-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Turnéräven ute på hal is

Nyss hemkommen efter en virvlande turné via Gullspång, Tibro, Trollhättan och Kungälv. Vi  har slungats mellan teaterbiografer, lunchteater, intima biblioteksspelningar, stora skolföreställningar och en publik av nykomna svenskar som studerar på Svenska för invandrare. Det är magiskt att vara ute och spela! Vi träffar så många underbara människor. Ser så mycket fint, får så många skratt och vi är så innerligt glada att Ni kommer till föreställningarna och tittar!

Och nu är det snart inte bara ”På spåret Simon” som är känd från TV utan även jag…  Vi gjorde en TV-intervju idag för TV4 väst men jag vet inte när den sänds. Om någon av er  sett den så skicka gärna en länk .


Här njöt vi av vår frukost.   www.egendomsmaklarna.se

 

 

I morse överraskades vi av att det hade snöat utanför herrgården  Ruder  i Tibro där vi bott några nätter. Vi hade tänkt oss en turné när knopparna brister men det blev slirig vinterturné istället… Nu måste den här turnéräven bums i säng för imorgon bär det av till Horred för att spela Boye hos dem och på fredag ska vi upp i ottan för att  åka upp mot Kungshamn och Havstenssund.

 

Publicerad 13/03-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Första turnéveckan avslutad i vacker skärgårdsmiljö

Läste i GP att Bohuslän är en av de vackraste platserna i världen enligt någon viktigt tidning i utlandet. Idag har jag åkt genom ett vintersoligt  Bohuslän för att landa i Skärhamn och deras fantastiska Akvarellmuseum. Och trots att  jag är en östkustflicka som blivit en västkustkvinna mest av en slump så är jag beredd att hålla med: Det är vackert så det gör ont i hjärtat i Bohuslän en solig eftermiddag i mars!

© Anders Arena

Nu fortsätter turnén några dagar kors och tvärs genom Västra Götaland. Klicka här så ser ni alla offentliga spelningar.

Varmt välkomna!

Publicerad 10/03-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »

Tummen upp för turnélivet!

Nyss hemkommen från  Härliga Herrljunga där vi spelade i en underbar lokal i kulturhuset som blev så fullsatt att extrastolar fick tas fram. Vi blev varmt och vänligt mottagna precis som igår i Svenljunga.

Det betyder så mycket för oss som reser runt och spelar på olika ställen när vi blir bemötta med värme och omtanke som den här veckan. Både från publik och från arrangörer. När ni i publiken tar er ut en vintrig kväll i  för att se oss istället för att sitta bekvämt hemma i tv-soffan. När ni stannar en stund och pratar med oss efter föreställning och ger oss fina minnen från de platser där vi spelar.

Och när ni arrangören har dukat fram lunchen eller fikat fint till oss och bryggt nytt gott kaffe och visar oss att ni är glada över att vi kommit till er.

Från oss två till er alla: tack!

Tummen upp för turnélivet!

Tack för idag slut för idag.

Publicerad 07/03-2013 av Ida Olsson.
blogg, Ida & Simon, Karin Boye|Ingen har kommenterat på inlägget ännu »