Sångfröken Ida och alla andra som älskar att sjunga


Jag har haft sångelever från och till i femton år.  Människor som av olika anledningar söker kontakt med mig för att lära sig mer om att sjunga. Vissa som kommer har redan sjungit mycket och vill ha några lektioner för att slipa på sin teknik, andra kommer för att de ska göra en audition eller ett intagningsprov på en estetlinje på gymnasiet, någon ska sjunga på sin bästa väns bröllop och vill öva sången.

Alla elever är unika och har olika ingång i varför de kontaktar mig för att sjunga. Det är roliga möten och jag lär mig också mycket om rösten och hur den är kopplad  till kropp och känslor när jag undervisar.

Sångfröken Ida och andra som älskar att sjunga

De senaste åren har jag fått en ny grupp elever som sökt sig till mig. Det är människor som fått höra i skolan när de var yngre att de inte kunde sjunga. Personer som alltid trott att de aldrig kommer kunna lära sig något om musik men som efter många år börjat ifrågasätta det. Personer som längtande under hela sitt liv tittat mot andra som sjöng i kör eller musicerade ihop och som har trott att de inte kan vara en del av det.

Det är så härligt att visa dem att de har sången i sig, att om de släpper taget om rädslan att bli kallade för omusikaliska och istället lär sig hur kroppen, andningen och rösten fungerar så kan de vågar sjunga. Varenda en av dem kan sjunga. Alla kan sjunga, jag tror verkligen på det.

 

Här är två ”alla kan sjunga körer” som den som vill sjunga utan prestationskrav kan gå till i Göteborg.

Almakören med allas vår Simon Ljungman som körledare och Våga sjunga kören i Härlanda Församling med Ulf Lindström som ledare.

Det finns säkert fler så leta runt, längtar du efter att sjunga så sjung!!

Ha så kul!

 

  • Jag saknar att sjunga i kör som jag gjorde när jag gick i grundskolan. Men jag tar mig aldrig tid att kolla upp eller fixa.. Det är synd.

    Kommentar av Lisa — 29/3-2012 @ 17:55

  • Lisa. Förstår känslan. Man hinner inte med allting. Men du kommer helt säkert få sjunga mer kör om du har den känslan! Allt har sin tid.kram!

    Kommentar av Ida Olsson — 29/3-2012 @ 21:49

  • Kommentera inlägget här